Alflen komt met cliché: "sc Heerenveen-uit altijd lastig"

29 augustus 2014, 14:37

Rob Alflen haalt in zijn voorbeschouwing op de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen een oud cliché uit de kast. Duels in het Abe Lenstra Stadion zijn altijd lastig, zegt de trainer van FC Utrecht op de clubsite.

"sc Heerenveen-uit is altijd een lastige wedstrijd", blikt Alflen vooruit op het duel van aanstaande zaterdag. "In Friesland staat al jaren een aardige ploeg. Ook dit seizoen. Aan de bal zijn ze heel aardig. Ze willen vooruit spelen, rouleren goed op het middenveld en de backs komen graag en regelmatig mee op. Dat maakt sc Heerenveen tot een lastig te bespelen ploeg. Maar wij gaan met ons eigen strijdplan voor een goed resultaat."

Na drie duels heeft FC Utrecht zes punten, mede omdat het vorige week won van Feyenoord. In de Kuip maakte de jonge Rodney Antwi de winnende goal. Hij debuteerde onder Alflen in het eerste, hetzelfde deden Issa Kallon en Rubio Rubin eerder dit seizoen. "Ik ben niet bang om jonge gasten op te stellen, nee", zegt Alflen. "Sterker nog: ik vind het mooi om die jongens een kans te geven. Dat hoort ook bij FC Utrecht, vind ik. We zijn een opleidingsclub. En bovenal: het zijn stuk voor stuk lekkere voetballers en ze hebben het alle drie goed gedaan."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen