Graafschap, Twente, Fortuna, NAC en VVV in categorie 1

29 augustus 2014, 14:45

De licentiecommissie van de KNVB heeft zijn werk weer gedaan en heeft de nieuwe categorie-indeling van clubs in het betaald voetbal bepaald. Vijf teams scoren een onvoldoende en zitten in categorie 1, meldt de bond. Dit zijn De Graafschap, FC Twente, Fortuna Sittard, NAC Breda en VVV Venlo.

Clubs in categorie 1 moeten werken aan financieel herstel en moeten een plan opstellen dat erop gericht is om zo snel mogelijk in een 'betere' categorie te komen. Fortuna Sittard zit al sinds augustus 2012 in deze categorie, in november vorig jaar werd ook de situatie van De Graafschap, FC Twente en Fortuna Sittard als 'zorgelijk' beschouwd. VVV Venlo werd in maart 2014 voor het eerst in deze categorie ingedeeld.

In de categorie 2 zitten de clubs die een voldoende score voor hun financiële houdhouding. Dit zijn ADO Den Haag, Excelsior, FC Den Bosch, FC Dordrecht, FC Eindhoven, FC Emmen, FC Groningen, FC Oss, FC Utrecht, FC Volendam, Helmond Sport, MVV Maastricht, NEC, PEC Zwolle, RKC Waalwijk, Roda JC Kerkrade, SC Cambuur, Sparta Rotterdam, Telstar,  Vitesse en Willem II. In de hoogste categorie zitten met Ajax, Almere City FC, AZ, Feyenoord, Go Ahead Eagles, Heracles Almelo, PSV, en sc Heerenveen slechts acht clubs.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen