Volendam veegt vloer aan met Sparta, ook NEC wint

29 augustus 2014, 22:06   Bijgewerkt: 29 augustus 2014, 22:20

FC Volendam heeft op de vijfde speeldag van de Jupiler League een mokerslag uitgedeeld aan concurrent Sparta Rotterdam. Op het Kasteel waren de bezoekers met maar liefst 0-5 te sterk. NEC herstelde zich uitstekend van de nederlaag tegen Jong PSV. De Nijmegenaren rekenden met 1-4 af met Helmond Sport. RKC Waalwijk ging in eigen huis met 1-2 onderuit tegen Jong FC Twente.

Sparta stond voorafgaand aan de vierde speelronde bovenaan, maar werd op pijnlijke wijze onttroond door een ontketend Volendam. De bezoekers stonden al bij rust met 0-3 voor door doelpunten van Ludcinio Marengo, Kevin van Kippersluis en Brandley Kuwas. Na de thee maakten opnieuw Kippersluis en invaller Henk Veerman het nog erger voor Sparta: 0-5.

Net als Volendam beleefde ook NEC een prima avond. De ploeg van Ruud Brood nam de drie punten mee op bezoek bij Helmond Sport: 1-4. Alireza Jahanbakhsh en Sjoerd Ars scoorden beide twee keer, waardoor NEC weer aan de leiding gaat in de Jupiler League.

RKC Waalwijk leed alweer de tweede nederlaag van het seizoen. De degradant was in eigen huis verrassend genoeg niet opgewassen tegen Jong FC Twente, dat met 1-2 won in Waalwijk. Jari Oosterwijk schoot de Tukkers al na drie minuten op voorsprong, waarna Alvin Daniels een halfuur later de voorsprong verdubbelde. Kenny Anderson scoorde kort voor tijd nog wel tegen, maar genoeg voor een punt bleek het niet voor RKC.