Cambuur zet uitstekende competitiestart voort tegen ADO

30 augustus 2014, 20:33   Bijgewerkt: 30 augustus 2014, 20:47

Waar een groot gedeelte van de concurrentie in het begin moeite heeft om punten te sprokkelen, daar is Cambuur bezig aan een goede seizoenstart. De formatie uit Leeuwarden is ook na de vierde speelronde nog ongeslagen. Zaterdagavond boekte het elftal van trainer Henk de Jong een zwaarbevochten overwinning op ADO Den Haag (3-2) en komt daarmee op acht punten te staan.

Voor Cambuur is dit de beste seizoenstart ooit in de Eredivisie. Dat doet de club met goed verzorgd voetbal. Het elftal, met Albert Rusnák als uitblinker, speelde vooral in de eerste helft prima combinatievoetbal tegen ADO Den Haag. De Residentieclub had daar moeite mee en schakelde na een half uur over op reactievoetbal. Daar had Cambuur soms moeite mee. Dat was te zien bij de twee tegendoelpunten. Desondanks liet Cambuur zich niet gek maken en weigerde het veelal de lange bal te spelen.

ADO was zeker niet kansloos tegen Cambuur. Vooral in het eerste half uur probeerde de Residentieclub met het spel van de gastheren mee te gaan. Uiteindelijk liet het zich verder terugzakken en probeerde het via de counter gevaar te stichten. Een goede tactische omzetting van hoofdtrainer Henk Fraser, maar niet genoeg voor een resultaat. Het meest merkwaardige moment speelde zich in de openingsfase van het duel af. Binnen één minuut tijd trof zowel Michiel Kramer als Bartholomew Ogbeche de lat.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen