Roma volgt Juve met simpele zege op Fiorentina

30 augustus 2014, 22:48

In navolging van landskampioen Juventus is ook AS Roma de 2014/2015-editie van de Italiaanse Serie A begonnen met een overwinning. De runner-up van het afgelopen seizoen won zaterdag in het eigen Stadio Olimpico met 2-0 van Fiorentina. Juventus zegevierde eerder op de avond met 0-1 bij Chievo Verona.

De zege van AS Roma op Fiorentina was verdiend. Met name voor rust waren de mannen van trainer Rudi Garcia de baas voor eigen publiek. Vooral op het middenveld was de Romeinse dominantie goed te zien. Het was dan ook niet verrassend dat het openingsdoelpunt, in de 28ste minuut, werd ingeleid door een fout van een Fiorentina-middenvelder. De Australische debutant Joshua Brillante leed balverlies, waarna Roma snel koers zette naar het Toscaanse doel. Keeper Neto redde in eerste instantie nog op een hard schot van Gervinho, maar in de rebound had Radja Nainggolan wel succes.

Daarna veranderde er weinig aan het spelbeeld. Pas na een uur begon Fiorentina nadrukkelijker de weg naar voren te zoeken. Dankzij sterk keeperswerk van Morgan De Sanctis bleef de gelijkmaker echter uit. Eerst tikte de sluitpost een vrije trap van Josip Ilicic tegen de lat en even later reageerde hij alert op een schot van Khouma Babacar. In de derde minuut van de extra tijd loodste Gervinho Roma, op aangeven van Nainggolan, in veilige haven met de 2-0.

Bij AS Roma bleef Urby Emanuelson op de bank, Kevin Strootman zit nog altijd in de lappenmand.