Atlético Madrid met grote moeite voorbij Eibar

30 augustus 2014, 22:55   Bijgewerkt: 30 augustus 2014, 23:02

Makkelijk ging het allerminst, maar Atlético Madrid heeft haar eerste competitiezege van het nieuwe seizoen te pakken. De regerend kampioen van Spanje zegevierde zaterdag in het eigen Estadio Vicente Calderon met 2-1 over promovendus SD Eibar. Vorige week was Atlético in de seizoensopener bij Rayo Vallecano niet verder gekomen dan een 0-0 gelijkspel.

Aanvankelijk wees niets op een lastige avond voor Atlético Madrid. De formatie van de geschorste trainer Diego Simeone stond al binnen 25 minuten met 2-0 voor, door uiterst alert te reageren bij standaardsituaties. In de elfde minuut opende Miranda de score door raak te knikken uit een hoekschop. Een klein kwartier later zorgde Mario Mandzukic na een vrije trap van Gabi, eveneens met het hoofd, voor de 2-0.

In de 33ste minuut kwam Eibar echter terug in de wedstrijd, op fraaie wijze bovendien. Abraham maakte met een fraai schot vanaf de rand van het strafschopgebied de aansluitingstreffer. Ploeggenoot Mikel Arruabarrena had hem met een hakje in stelling gebracht. In de tweede helft liep het niet bij Atlético, maar Eibar wist er niet verder van te profiteren. Ángel was in de slotfase wel dichtbij de gelijkmaker; zijn inzet ging net voorlangs.

Athletic de Bilbao rekende eerder op de avond met 3-0 af met Levante. Aduriz, Iturraspe en Muniain maakten voor eigen publiek het verschil voor de Basken, die zich eerder deze week ten koste van Napoli kwalificeerden voor de groepsfase van de Champions League.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen