Pastoor: "Zege hopelijk goed medicijn voor Van Basten"

30 augustus 2014, 23:51

"Hopelijk is deze zege een goed medicijn voor Marco van Basten", zo luidde de reactie van assistent-coach Alex Pastoor na de 1-3 zege van AZ bij FC Dordrecht. Pastoor nam zaterdag samen met Martin Haar de honneurs waar omdat hoofdtrainer Van Basten last heeft van hartkloppingen.

AZ had aan de Krommedijk wat recht te zetten, na de 3-0 nederlaag van vorige week bij Willem II. "Het kon al snel beter dan vorige week tegen Willem II", reageerde Pastoor op AZ.nl. "We waren vooral tevreden over de samenwerking tussen de jongens. Samenwerking is het cement tussen alle voetbalstenen. Voor de rust waren we dodelijk effectief in de omschakeling."

"Na de rust moest Dordrecht komen. De beste manier om hun opportunisme af te straffen is dan weer effectief te zijn in de omschakeling. Dat had beter gekund. Het spel van Steven Berghuis was mooi om te zien. Hij leest het spel, zet mensen vrij voor de keeper en wist zelf ook nog te scoren. Zijn ontwikkeling verloopt zoals gewenst. Daar plukken AZ en hijzelf de vruchten van. Uiteindelijk was dit een goede avond voor AZ."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen