Heracles Almelo neemt afscheid van coach De Jonge

31 augustus 2014, 11:13   Bijgewerkt: 31 augustus 2014, 11:20

Jan de Jonge is dit seizoen de eerste trainer die ontslagen is in de Eredivisie. Het zwaard van Damocles hing hem al een tijdje boven het hoofd en de clubleiding van de Almeloërs heeft de trainer zondagochtend de laan uitgestuurd. De Jonge stond al zwaar onder druk, aangezien de Almelose club het seizoen gestart is met een kwartet nederlagen.

De trainer ontbrak zondagochtend al op de uitlooptraining van de selectie van Heracles, die geleid werd door diens assistenten. De trainingssessie stond in het teken van puin ruimen, aangezien de club uit Almelo zaterdag tegen de vierde nederlaag van het nog prille seizoen aanliep. Op het Woudestein van Excelsior werd met 3-1 verloren van Excelsior, waardoor Heracles nog altijd op de hatelijke nul staat.

Heracles eindigde het vorige seizoen al met een zeer magere reeks, met vijf wedstrijden op rij zonder overwinning. De Jonge kon het tij aan de start van het seizoen niet keren. De trainer werd in 2013 aangesteld door de Heraclieden, die de vorige jaargang met een veertiende klassering afsloten.

Vorige week werd een crisisberaad georganiseerd en De Jong kreeg naar aanleiding hiervan de kans om orde op zaken te stellen tegen Excelsior. Dit lukte dus niet, waardoor voorzitter Jan Smit en co hebben besloten om de coach te ontslaan. Het is nog niet duidelijk wie De Jonge zal opvolgen in Almelo.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen