Smit na ontslag De Jonge: "Mijn zwart-witte hart bloedt"

31 augustus 2014, 11:46

De eerste trainerskop is gerold in de Eredivisie. Jan de Jonge werd zondagochtend ontheven uit zijn functie als coach van Heracles Almelo. Jan Smit, de voorzitter van de Heraclieden, hing met FOX Sports aan de telefoon en sprak uit dat het besluit een optelsom was. "We hebben de afgelopen vier weken aangekeken en alles bij elkaar opgeteld."

"We hebben vanmorgen (zondag, red.) als voltallige bestuur bij elkaar gezeten en de zaak geëvalueerd, goed met elkaar gesproken en vervolgens besloten om afscheid van elkaar te nemen", legt Smit uit. De preses van Heracles snapt dat de beslissing voor de buitenwacht geen verrassing is, na de berichtgeving van de afgelopen tijd: "Dat kan ik me inderdaad voorstellen."

De reden van het ontslag van De Jonge is duidelijk: "We staan na vier wedstrijden nog steeds zonder punten. Voor het eest in tien jaar staan we onderaan in de Eredivisie. Mijn zwart-witte hart bloedt. Als voorzitter voel ik me beroerd, maar als supporter voel ik me nog beroerder", aldus de voorzitter.

Het ontslag komt dus niet uit de lucht vallen. Toch wachtte de clubleiding van de Almeloërs het resultaat bij Excelsior (3-1 verlies) af. "We hebben direct gezegd dat we geen overhaaste zaken zouden doen. Maar als er geen verbetering zou optreden, dan zouden we na vier wedstrijden zeggen wat we gingen doen", sprak Smit, die aangaf dat De Jonge het zelf ook niet meer zag zitten: "Hij gaf zelf ook wel aan dat hij deze groep eigenlijk niet meer aan de praat zou krijgen".

Smit wilde geen mededelingen over opvolgers van De Jonge. "We zijn nog met niemand in gesprek geweest", gaf hij in ieder geval aan.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen