Schutterende De Vrij helpt Milan aan zege op Lazio

31 augustus 2014, 20:27   Bijgewerkt: 31 augustus 2014, 20:49

Stefan de Vrij heeft geen beste beurt gemaakt bij zijn debuut in de Serie A. Zijn ploeg Lazio Roma verloor zondag op bezoek bij AC Milan met 1-3, mede door twee kostbare fouten van de oud-Feyenoorder.

AC Milan kwam door toedoen van Keisuke Honda al na zeven minuten op voorsprong. De Japanner sloeg toe op aangeven van Stephan El Shaarawy, die De Vrij op snelheid aftroefde. Elf minuten na de hervatting verdubbelde Sulley Muntari de marge. Enkele minuten later veroorzaakte De Vrij een strafschop die door Jérémy Menez werd benut.

Lazio redde de eer nog wel, maar had daarvoor de hulp nodig van AC Milan. Verdediger Alex maakte een eigen doelpunt. Diep in blessuretijd miste Antonio Candreva nog een strafschop namens de Romeinen.

Bij AC Milan vierde de nieuwe trainer Filippo Inzaghi zijn competitiedebuut. Nigel de Jong speelde de hele wedstrijd bij de Rossoneri. Edson Braafheid bleef bij Lazio de hele wedstrijd op de bank.