Van Geel: "Mulder heeft zich onvoldoende ontwikkeld"

1 september 2014, 14:12

Feyenoord heeft besloten om Kenneth Vermeer naar de Kuip te halen, omdat het niet tevreden is over de ontwikkeling van Erwin Mulder. Dat stelt technisch directeur Martin van Geel in een reactie op de opvallende transfer. Mulder was de afgelopen drie jaar de vaste eerste keeper van de Rotterdamse club.

"Erwin Mulder speelt nu vier à vijf jaar bij Feyenoord in het eerste. Normaal gesproken moet een speler van Feyenoord dan de stap kunnen maken naar clubs als Lazio of Porto. Maar in zijn geval zagen we onvoldoende ontwikkeling. We hebben Erwin heel lang het vertrouwen gegeven, maar moeten verder als club", luidt de opvallende harde kritiek van Van Geel bij RTV Rijnmond. De technisch directeur noemt Vermeer, die weg mocht bij rivaal Ajax, 'een buitenkansje'. "We snappen dat er sentimenten zijn. Maar we willen een topclub zijn en hebben nu de financiële mogelijkheden. Daarom hebben we de keus gemaakt om Vermeer vast te leggen."

De komst van Vermeer is vooral ook merkwaardig omdat Feyenoord eerder deze zomer al een andere keeper haalde, Warner Hahn. De doelman van Jong Oranje komt nog tekort voor het eerste, vindt Van Geel. "Warner heeft op trainingen en in oefenwedstrijden laten zien dat hij nog niet klaar is voor Feyenoord 1. Daarom moet hij eerst ervaring opdoen in de eredivisie. Volgend jaar keert hij dan meer gelouterd bij ons terug", stelt hij.

De verwachting is dat Hahn later vandaag op huurbasis overstapt naar bekerwinnaar PEC Zwolle.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen