Vitesse zit in financiële spagaat: "Er is weinig mogelijk"

1 september 2014, 15:23

Het is rustig rond Vitesse in deze laatste fase van de transferperiode en dat is de afgelopen jaren wel eens anders geweest. Noodgedwongen houdt de ploeg uit Arnhem zich nu koest, geeft technisch directeur Mohammed Allach aan bij Omroep Gelderland. Er kan simpelweg geen geld meer uitgegeven worden, zegt hij.

De afgelopen jaren is er bij Vitesse meer geld uitgegaan dan er binnenkwam, waardoor de ploeg niet aan de regels van het Financial Fair Play voldeed. En dus mag Allach nu geen cent teveel uitgeven. "Ik zit in een spagaat. De regels zijn pittig. Met het ene been sta ik in Den Helder en met het ander in Maastricht. Er is weinig mogelijk nu we het verlies naar beneden moeten wegwerken. Dat kan alleen met snijden. Het is nu de uitdaging met minder middelen nog steeds ambitieus te zijn", aldus de beleidsmaker van de Arnhemse club. "We moeten behoorlijk wat repareren. Met de financiën had men in het verleden wel wat zorgvuldiger mogen omgaan."

Transfers verwacht de beleidsmaker niet meer tot het verstrijken van de transferdeadline, vanavond om 24.00 uur. "Bij ons gebeurt niets meer. Er zijn geen ontwikkelingen. Hier is het stil. De geruchten draaien in die laatste dagen altijd op volle toeren, maar ze zijn niet op de waarheid gericht. We zijn tevreden met deze selectie."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen