United haalt felbegeerde Falcao naar Old Trafford

2 september 2014, 08:15

Vlak voor het einde van de zomertransferwindow was er witte rook te ontdekken bij Manchester United, dat er op de valreep in geslaagd is om Radamel Falcao naar Old Trafford te halen. De Colombiaanse topschutter wordt voor één seizoen gehuurd van AS Monaco, met een optie om hem op permanente basis over te nemen. Dat hebben de Mancunians via de officiële kanalen aangekondigd.

Het was even de vraag naar welke club Radamel Falcao, vlak voor het verstrijken van de transferdeadline, zou verkassen. Real Madrid en Manchester City waren ook kapers op de kust, maar United toonde zich het meest slagvaardig. Zodoende vervolgt de goalgetter zijn carrière bij de club van Louis van Gaal en Robin van Persie. In het verleden maakte hij furore in het shirt van River Plate (34 goals in 90 competitieduels), FC Porto (41 goals in 51 competitieduels), Atlético Madrid (52 goals in 68 competitieduels) en dus Monaco (elf goals in twintig competitieduels).

"Ik ben zeer gelukkig met deze huurconstructie bij Manchester United", zegt Falcao over zijn overstap naar Engeland. Het is één van de grootste clubs ter wereld, dat vastberaden is om terug te keren in de top. Ik kijk ernaar uit om met Louis van Gaal samen te werken en mijn bijdragen te leveren aan het succes van dit team. Het is een spannende periode voor de club", aldus de Colombiaans international, die vorig seizoen lang uit de roulatie was door een zware knieblessure.

Van Gaal is meer dan te spreken over de komst van de felbegeerde spits: "Hij is één van de beste doelpuntenmakers in de wereld van het voetbal. Zijn moyenne spreekt voor zichzelf. Wanneer een speler van dit kaliber beschikbaar is, dan moet je die kans niet laten missen", aldus de Nederlandse manager, die een zeer teleurstellende seizoenstart kende met United.

Over zijn salaris hoeft Falcao niet te klagen. Naar verluidt zal hij maar liefst 436.000 euro per week opstrijken in Engeland. De Colombiaan is de zesde en laatste zomeraanwinst van United, nadat in een eerder stadium al Ander Herrera, Luke Shaw, Marcos Rojo, Daley Blind en Ángel Di María werden aangetrokken.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen