Schweinsteiger volgt Lahm op als captain Duitse ploeg

2 september 2014, 13:01

Bastian Schweinsteiger zal voortaan de aanvoerdersband dragen bij het nationale elftal van Duitsland. Philipp Lahm was jarenlang de captain van Die Mannschaft, maar hij zette onlangs een punt achter zijn interlandloopbaan. De 30-jarige Schweinsteiger neemt het stokje dus over. Dat heeft de Duitse voetbalbond dinsdagmiddag aangekondigd.

"Bastian is een absolute leider, hij neemt altijd verantwoordelijkheden bij de nationale ploeg, zowel op als buiten het veld", geeft bondscoach Joachim Löw aan. "Niet alleen ik heb veel vertrouwen in hem, maar de hele sportieve leiding van de Duitse ploeg. Bastian maakt er een team van. Hij staat altijd voor iedereen klaar, we hebben hem nodig. Het is een grote en waardige aanvoerder."

Löw heeft het besluit om Schweinsteiger tot nieuwe aanvoerder te benoemen daags voor de vriendschappelijke wedstrijd van de Duitsers tegen Argentinië genomen. Woensdag neemt de wereldkampioen het om 20.45 uur in Düsseldorf op tegen de runner-up in Brazilië. Mesut Özil en Lionel Messi missen de herhaling van het WK.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen