De Jonge blikt terug: "Jammer, het had niet gehoeven"

2 september 2014, 14:26

Jan de Jonge zit sinds afgelopen zondag zonder baan. De trainer werd ontslagen bij Heracles Almelo, dat na vier speelronden nog altijd puntloos is in de Eredivisie. De Jonge zag het ontslag aankomen, maar vindt dat niet alleen hij verantwoordelijk was voor de teleurstellende prestaties van de Heraclieden. "Het is altijd een combinatie van dingen. Ik ben als eindverantwoordelijke de sjaak. Dat is jammer, want het had niet gehoeven."

"Het kwam niet uit de lucht vallen", zegt De Jonge in gesprek met de NOS over zijn ontslag bij Heracles. "Ik had in de periode ervoor wel signalen gekregen dat het een moeilijk verhaal werd", aldus de vertrokken coach. Jan Smit, de preses van Heracles liet het lot van De Jonge afhangen van een resultaat tegen Excelsior. "Dat is natuurlijk hartstikke vervelend, want dat speelt op de achtergrond een rol binnen een spelersgroep, binnen eigenlijk alles. Dat is heel jammer. Ik wil benadrukken dat Jan Smit voor Heracles een hartstikke goede voorzitter is. Maar het werd voor mij wel heel moeilijk."

In Rotterdam werd vervolgens met 3-1 verloren, wat het Waterloo van de trainer betekende. Ten grondslag aan de nederlagen ligt volgens De Jonge niet het feit dat de selectie geen eenheid meer was: "Mijn gevoel zegt - en ik heb redelijk wat mensenkennis, denk ik - dat dat absoluut niet aan de orde was. Natuurlijk is er wel eens frustratie binnen een team als je onder hoge druk staat, zoals dit team afgelopen zaterdag. Maar het is heel simpel: deze groep kan zich absoluut nog doorontwikkelen en staat achter elkaar, maar door de resultaten is dat niet gebleken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen