Engelse clubs spendeerden meer dan één miljard euro

2 september 2014, 15:10

De clubs uit Engeland hebben de hand in de zomerse transferwindow niet bepaald op de knip gehouden. De twintig Premier League-clubs hebben de afgelopen transferperiode tezamen ruim één miljard euro uitgegeven aan nieuwe spelers. De BBC en het accountantsconcern Deloitte hebben becijferd dat er in totaal 835 miljoen pond neergelegd is voor inkomende transfers, wat omgerekend ongeveer 1,06 miljard euro is.

De prijzen rijzen de pan uit, blijkt wel weer. Nog nooit eerder spendeerden clubs in één land zoveel geld als tijdens de afgelopen transferwindow. Ter vergelijking: de Spaanse clubs gaven gezamenlijk een bedrag van 425 miljoen pond uit aan nieuwe spelers. In Engeland liggen de tv-inkomsten een stuk hoger, waardoor er meer ruimte is om te investeren.

Manchester United tastte het meest diep in de buidel. De club van coach Louis van Gaal legde maar liefst 190 miljoen euro op tafel voor transfers. De van Real Madrid overgekomen Angel Di Maria was de duurtse speler, met een transfersom van 75 miljoen euro.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen