De Vrij geniet van eerste weken bij Lazio: "Alles is nieuw"

2 september 2014, 19:05

Hij stond er zelf even van te kijken. Erg druk had Stefan de Vrij het de afgelopen jaren niet tijdens persdagen van het Nederlands elftal. "Meestal had ik niks, soms één of twee interviews", lacht hij. Maar dat was allemaal voordat hij zich ontwikkelde tot beste verdediger van het wereldkampioenschap en voordat hij overstapte van Feyenoord naar het Italiaanse Lazio. De status van de 22-jarige De Vrij is veranderd, bleek dinsdag in Noordwijk. Diverse cameraploegen en journalisten wilden horen wat de verdediger te melden had.

De Vrij stelde zijn toehoorders niet teleur. Hij vertelde enthousiast over zijn eerste weken in Italië, het leven in Rome en het voetbal bij Lazio. De taal, dat is nog even een probleem. Want hoewel de Zuid-Hollander de eerste woordjes Italiaans al beheerst, verloopt de communicatie met zijn trainer en ploeggenoten moeizaam. De voertaal bij Lazio is Italiaans en als trainer Stefano Pioli in de kleedkamer of op het veld uitlegt wat er gedaan moet worden is, weet De Vrij niet wat er gezegd wordt. "Ik vraag dan aan spelers die Italiaans en ook Engels spreken, wat de bedoeling is. En dan maar hopen dat ze er niet iets compleet anders van maken", lacht hij.

Ondanks de taalbarrière voelt De Vrij zich uitstekend op zijn plek bij Lazio. "Ik voel me goed, heb het super naar mijn zin. Eigenlijk is alles positief." De Vrij heeft een huisje net buiten de stad, tussen het centrum van Rome en het trainingscomplex van Lazio in. Af en toe duikt hij het fraaie centrum van de Italiaanse hoofdstad in, zo bleek onlangs uit een foto op Instagram. De Vrij poseerde trots bij het Colosseum. "Als we in de ochtend trainen, heb ik voor zulke dingen tijd. Zeker omdat het nu nog lang lekker weer blijft." De weg in Rome begint hij te kennen. "Ik heb steeds minder vaak mijn navigatie nodig", glimlacht hij.

Lazio en De Vrij krijgen over twee weken de kans op sportieve revanche in de Serie A, thuis tegen Cesena, eerst wacht voor de verdediger een trip met het Nederlands elftal. Op 4 september oefent de nummer drie van het WK tegen Italië, vijf dagen later start in het Tsjechische Praag de EK-kwalificatiecyclus. De Vrij vindt het mooi om weer bij de nationale selectie te zijn. "Toen ik maandagavond aankwam in Noordwijk, leek het alsof het pas een week geleden was dat we hier het WK afsloten. Leuk om hier weer te zijn, om iedereen weer te zien en om ervaringen te delen. Een hoop spelers, waaronder ikzelf, hebben natuurlijk veel meegemaakt sinds het WK."

Door: Roland Mather

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen