Van Geel is tevreden: "Dost was gewoon niet te betalen"

3 september 2014, 08:53

Technisch directeur Martin van Geel van Feyenoord is tevreden over de manier waarop de transferperiode voor zijn club is verlopen. Tegenover het vertrek van sterkhouders Graziano Pellè, Stefan de Vrij, Bruno Martins Indi en Daryl Janmaat staat de komst van Bilal Basacikoglu, Jens Toornstra, Karim el Ahmadi, Luke Wilkshire, Khalid Boulahrouz, Kenneth Vermeer en Colin Kazim-Richards. "We hebben het maximale eruit gehaald, maar het kan altijd beter", zegt de beleidsmaker van de Rotterdamse club in een interview met Metro.

Hoewel Feyenoord dus meer spelers zag komen dan gaan, zijn veel fans teleurgesteld over het feit dat er geen echte spits binnengehaald is. Bas Dost stond bovenaan het verlanglijstje om Pellè op te volgen, maar volgens Van Geel was de komst van de aanvaller van VfL Wolfsburg simpelweg niet mogelijk. "Het was gewoon niet te betalen", geeft de directeur aan. "Bovendien haal je met dergelijke spelers ook geen honderd procent zekerheid in huis, want ze zijn in het buitenland niet geslaagd. Maar goed, ze passen natuurlijk wel goed bij Feyenoord. Met name Dost vind ik echt een speler van wie ons legioen kan houden. Maar helaas was hij niet haalbaar."

Het is al de tweede keer dat Van Geel naast Dost grijpt. "Toen hij nog bij sc Heerenveen zat, heb ik hem al naar Feyenoord proberen te halen. Dat was in het seizoen voordat hij topscorer van Nederland werd. Hij deed het toen niet heel goed, maar ik schatte in dat hij bij Feyenoord topscorer zou kunnen worden en we hem binnen twee jaar konden doorverkopen aan een club uit de Premier League. Dat werd toen tegengehouden, omdat er in het verleden al te veel was geïnvesteerd. Nu is het weer mislukt, maar ik denk dat drie keer scheepsrecht wordt. Want? We hebben een dusdanige band opgebouwd en vertrouwen in elkaar dat het een keer goed gaat komen. Bas en ik houden elkaar altijd in de gaten. Maar misschien is een derde poging helemaal niet nodig omdat Kazim-Richards en Mitchell Te Vrede het geweldig gaan doen. Of het blijft financieel onhaalbaar, dat kan ook."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen