Pieters terug bij Oranje: "Zal altijd een Hollandse back blijven"

3 september 2014, 11:15

Erik Pieters is één van de meest opvallende namen in de Oranje-selectie voor de wedstrijden tegen Italië en Tsjechië. De linksback van Stoke City heeft zeventien interlands achter zijn naam, maar werd sinds de zomer van 2013 niet meer opgeroepen. Onder Guus Hiddink krijgt hij nu een nieuwe kans in de nationale ploeg.

De 26-jarige Pieters is blij dat hij zich weer bij Oranje heeft mogen melden. "Nee, ik zag het niet aankomen", zegt de voormalig PSV'er in een interview met de NOS. "Vrienden maakten me erop attent dat ik in de voorselectie zat. Dan is het hopen dat je ook in de definitieve selectie komt. Ik ben blij en trots dat ik er weer bij zit."

De laatste interland van Pieters was op 11 juni 2013, tegen China. Daarna deed Louis van Gaal geen beroep meer op de linksback en dus miste Pieters ook het WK in Brazilië. "Elke bondscoach heeft z'n eigen redenen om spelers wel of niet op te roepen. Ik kijk er nu naar uit om te laten zien wat ik kan. Ik ben in Engeland geen andere speler geworden. Wel heb ik veel geleerd en meegemaakt. Maar ik zal altijd een Hollandse back blijven. Dat is waarmee je bent opgegroeid en wat in je blijft zitten. Zo ben ik geen back die graag de lange bal speelt."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen