Heerenveen let op de centen: "Willen een gezonde club zijn"

3 september 2014, 13:01

De verkoop van Alfred Finnbogason, Hakim Ziyech en Bilal Basacikoglu leverde sc Heerenveen deze zomer vele miljoenen op. Slechts een deel van dat bedrag heeft de club geïnvesteerd in nieuwe spelers. Een bewuste keuze, legt technisch directeur Hans Vonk uit op de website van de Friese club.

Dat Heerenveen niet alle binnengekomen miljoenen meteen uitgegeven heeft, heeft volgens Vonk meerdere redenen. "Transfergeld komt in gedeelten binnen, dus kun je het ook niet in een keer besteden. Verder hebben we er rekening mee gehouden dat de exploitatie ook de komende jaren gewaarborgd moet zijn. We willen toe naar een situatie waarin we niet gedwongen zijn spelers te verkopen om gaten in de begroting te dichten."

Realisme viert hoogtij in het Abe Lenstra Stadion, stelt hij. "We willen een gezonde club zijn en op een behoorlijk niveau spelen, maar kunnen en willen niet meer de salarissen betalen die in het verleden werden betaald. Een aantal mogelijke transfers is niet doorgegaan, omdat we het financieel niet verantwoord vonden."

Stil zat Heerenveen niet op de transfermarkt, het haalde Thomas Dalgaard, Morten Thorsby, Sam Larsson, Jeroen Lumu en Jordy Buijs. De selectie is op peil, vindt Vonk. "Voor het eerste elftal is de selectie breed genoeg, maar we hebben ook nog de beloften. Gezien de ontwikkeling van onze jeugdspelers, verwachten we dat ook de komende periode talenten een volgende stap maken en het beloftenteam kunnen versterken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen