PSG-eigenaar boos: "Financial Fair Play is niet eerlijk"

3 september 2014, 14:13

Het bleef deze zomer opvallend rustig bij Paris Saint Germain. Waar de club uit Parijs er de afgelopen jaren een gewoonte van maakte om iedere transferperiode met tientallen miljoenen te smijten, hield het ploeg het nu bij het aantrekken van David Luiz. Noodgedwongen, want een UEFA-straf lag op de loer.

Omdat Paris Saint Germain de afgelopen jaren veel meer geld uitgaf aan transfers dan er binnenkwam, voldeed de ploeg niet aan de regels van Financial Fair Play. Het gevolg: als het deze zomer meer dan zestig miljoen euro uit zou geven aan nieuwe spelers, zou het worden uitgesloten van deelname aan de Champions League. En dus was PSG zo goed als uitgewinkeld toen het vijftig miljoen neergelegd had voor de komst van David Luiz. Alleen Serge Aurier kwam nog, de Ivoriaanse vleugelverdediger wordt voor één seizoen gehuurd van Toulouse.

Bij PSG is men niet blij met de restricties die het opgelegd gekregen heeft van de UEFA. Als het aan eigenaar Nasser Al-Khelaïfi gelegen had, had hij ook deze zomer diep in de buidel getast. Hij vindt dat hele Financial Fair Play maar onzin, zegt hij in de Franse krant Le Parisien. "Het is niet eerlijk. Op deze manier blijven grote clubs groot, en kleine clubs klein. Als we zo doorgaan, vertrekken alle investeerders naar de Formule 1."

Paris Saint Germain is dit seizoen één van de tegenstanders van Ajax in de Champions League.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen