FC Groningen greep mis: "Selectie nu goed, maar smal"

3 september 2014, 15:50

In de laatste dagen van de transferperiode hoopte FC Groningen nog één of twee spelers aan de selectie te kunnen toevoegen, maar dat plan mislukte. De beoogde versterkingen bleken niet haalbaar, legt directeur Hans Nijland uit op de website van zijn club. Wat rest is een in zijn ogen goede, maar smalle selectie.

"Hoewel wij wel die intentie hadden, hebben we ons na onze laatste aanwinst Mimoun Mahi niet verder weten te versterken. Daar liggen diverse redenen aan ten grondslag. Of de gewenste speler was niet of niet meer beschikbaar, of was in onze ogen te duur, of niet te koop, of de speler in kwestie zag zelf af van een overgang naar Groningen. Dat is jammer, maar we hebben steeds gezegd dat we geen onverantwoorde dingen wensen te doen. Het diende om directe versterkingen te gaan, die een kwaliteitsimpuls aan de selectie zouden geven. Nu dit niet is gelukt, moeten we vaststellen dat de huidige selectie weliswaar kwalitatief goed is, maar tegelijkertijd kwantitatief smal en dus kwetsbaar", schrijft de algemeen directeur in zijn wekelijkse column op de clubsite.

"We realiseren ons dat we niet te veel pech en tegenslagen moeten krijgen de komende maanden, want de spoeling is – mede door een aantal langdurige blessures – dun geworden voor trainer Erwin van de Looi. Daarnaast betekent minder spelers ook minder onderlinge concurrentie en daarmee gepaard gaande een beperking van het niveau van de trainingen. Met deze wetenschap moeten wij nu rekening houden", stelt hij.

FC Groningen hengelde onder meer tevergeefs naar Mike van Duinen en Alireza Jahanbakhsh.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen