Del Bosque: "WK was een ramp, maar niet miserabel"

3 september 2014, 18:04

Spanje-bondscoach Vicente Del Bosque omschrijft in een terugblik op het evenement in Brazilië het WK als 'een ramp'. De Zuid-Europeanen waren al na twee groepswedstrijden uitgeschakeld, na nederlagen tegen Nederland (1-5) en Chili (0-2). Spanje had de voorgaande drie grote toernooien nog als winnaar afgesloten.

Het teleurstellende WK kwam de Spaanse selectie op veel kritiek te staan. "Een deel van die kritiek doet pijn", reageert Del Bosque in El Pais. "Sommige collega's noemden het een 'miserabel optreden'. Het toernooi was een ramp, we hebben slecht gespeeld. We waren echter niet miserabel."

Met de geruchten dat de sfeer in het Spaanse kamp slecht zou zijn, kan Del Bosque eveneens weinig. "We hadden een geweldige groep. Natuurlijk was er soms wat onrust, aangezien iedereen wil spelen. Dat is onvermijdbaar. Bovendien was het minimaal", vervolgt de keuzeheer.

Del Bosque denkt niet dat hij, als hij het over mocht doen, veel dingen anders zou aanpakken. "De opstelling verschilde niet veel van een peiling onder de lezers van een krant, een dag ervoor. Het was hetzelfde. Het is verkeerd gegaan, dat klopt. Maar nogmaals, in sport kunnen deze dingen gebeuren."

"Als je er dieper op ingaat, kan je wellicht denken dat Diego Costa niet honderd procent was, maar daarop wil ik niet de nadruk leggen. Dat zou niet eerlijk zijn. Ik wil niet naar excuses zoeken, maar we konden hem niet bereiken. Het was niet zo op hem afgestemd als het had moeten zijn. Maar hij was zeker niet helemaal fit."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen