Robben: "Tsjechië-uit ga ik waarschijnlijk niet halen"

3 september 2014, 19:10   Bijgewerkt: 3 september 2014, 21:37

Arjen Robben gaat ervan uit dat hij eveneens moet passen voor het eerste EK-kwalificatieduel van Oranje, op dinsdag 9 september in en tegen Tsjechië. De aanvaller van Bayern München kampt met een enkelblessure en ontbreekt om die reden sowieso in de oefenwedstrijd tegen Italië (donderdag).

"Het is even kijken hoe de enkel zich deze week houdt, maar in principe wordt dat lastig", zegt Robben tegen FOX Sports over zijn inzetbaarheid tegen Tsjechië. "Ik heb last van een bandje, een botkneuzing en een geïrriteerde pees in de enkel. Klinkt inderdaad alsof ik er een trap op heb gehad, ja. Ik kan het me alleen niet herinneren. Het is waarschijnlijk in de eerste competitiewedstrijd tegen VfL Wolfsburg gebeurd (22 augustus, red.)."

Vanwege de goede prestaties op het WK in Brazilië, Nederland werd derde, hebben de internationals een korte vakantie gehad. Volgens Wesley Sneijder kan de korte voorbereidingstijd te maken hebben met de blessuregolf bij het Nederlands elftal. Eerder meldden Rafael van der Vaart, Klaas-Jan Huntelaar, Ron Vlaar en Jordy Clasie zich al af bij bondscoach Guus Hiddink.

"Het blijft altijd maar doorgaan in het voetbal hè", beaamt Robben. ''Na een relatief korte vakantie beginnen we weer van voor af aan. Het WK zit nog wel een beetje in het hoofd, dat is apart. We waren dicht bij het bereiken van de finale. Dat het niet lukte met penalty's (in de halve finale tegen Argentinië, red.), is helaas ook voetbal."

Robben kijkt uit naar de hernieuwde samenwerking met Hiddink. "Ik heb eerder bij PSV twee jaar met hem samengewerkt. Ik ben benieuwd hoe het zal gaan tijdens de nieuwe campagne. Ik heb er in ieder geval zin in, ook al ben ik er nu niet bij. Ik zal als supporter voor de TV zitten."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen