Rusland ruim langs Azerbeidzjan, Oekraïne wint ook

3 september 2014, 21:04

Rusland heeft woensdag een ruime oefenzege geboekt op Azerbeidzjan. De formatie van bondscoach Fabio Capello zegevierde voor eigen publiek met 4-0.

Alexander Kerzhakov was met twee doelpunten de matchwinner. De aanvaller van Zenit St. Petersburg zorgde ervoor dat het al binnen twaalf minuten 2-0 stond voor de Russen. Sergei Ignashevich bepaalde de ruststand op 3-0, in het tweede bedrijf kwam ook Vladimir Granat op het scoreformulier.

Voor Rusland gaat de kwalificatiecyclus voor het EK van 2016 in Frankrijk komende maandag van start met een thuiswedstrijd tegen Liechtenstein. Buurland Oekraïne trapt die avond in eigen land, in Kiev, af tegen Slowakije.

De Oekraïners beleefden woensdag in datzelfde Kiev een succesvolle generale repetitie, door Moldavië met 1-0 te verslaan. Roman Bezus maakte in de 63ste minuut, op aangeven van Artem Gromov, het verschil.