Penalty genoeg voor Engeland tegen Noorwegen

3 september 2014, 22:59

Engeland heeft woensdag een minimale oefenzege op Noorwegen geboekt. De manschappen van bondscoach Roy Hodgson hadden op Wembley een strafschop nodig om afstand te nemen van de Scandinaviërs: 1-0.

Scheidsrechter Jorge Sousa wees in de 68ste minuut naar de stip, na een overtreding van oud-Feyenoorder Omar Elabdellaoui op Raheem Sterling. Wayne Rooney zette zich achter de bal en faalde niet vanaf elf meter. Engeland gaf de voorsprong niet meer uit handen. In de 67 minuten voor het doelpunt was de amusementswaarde van het duel niet om over naar huis te schrijven.

Ierland won voor eigen publiek in Dublin met 2-0 van Oman. Kevin Doyle in de eerste en Alex Pearce in de tweede helft waren verantwoordelijk voor de Ierse doelpunten.