PSV is geslaagd: "Hiermee kunnen we kampioen worden"

4 september 2014, 08:06

PSV kijkt terug op een roerige, maar geslaagde transferperiode. De Eindhovenaren slaagden er niet alleen in om sterkhouders Memphis Depay en Georginio Wijnaldum in het Philips Stadion te houden, maar injecteerden de selectie ook met de nodige kwaliteit. Onder meer Andrés Guardado, Luuk de Jong en Nicolas Isimat Mirin streken tijdens de zomertransferwindow neer in Eindhoven. Technisch manager Marcel Brands is meer dan tevreden.

"We zijn heel tevreden. De doelen die we hadden gesteld, hebben we gehaald. Er staat een mooie selectie, die de goedkeuring heeft van de technische staf. Dit is een selectie waarmee we kampioen kunnen worden", laat Brands optekenen in De Telegraaf. De technische man van PSV is verantwoordelijk voor de duurste ingaande transfer in Nederland (De Jong, vijf miljoen euro) en het huren van 108-voudig Mexicaans international Guardado en AS Monaco-verdediger Mirin. Ondanks deze op het oog prima transfers, lijkt het behoud van Depay en Wijnaldum de grootste winst te zijn.

Tottenham Hotspur hield de verrichtingen van Depay nauwlettend in de gaten, Paris Saint Germain klopte bij PSV aan voor Wijnaldum. Desalniettemin opteerde het tweetal voor een contractverlenging in Eindhoven. "Het was een van de speerpunten van ons beleid om de goede spelers die we hadden te behouden. We zijn heel blij, dat we daarin zijn geslaagd", glimlacht Brands, die de belangrijke pionnen wel danig verbeterde aanbiedingen moest doen.

"We wilden een spits en een ervaren middenvelder", vervolgt Brands, die een nog groter verlanglijstje had: "Ook het opnieuw huren van Karim Rekik was voor ons heel belangrijk. Daarnaast wilden we een extra centrale verdediger erbij en voor die rol hebben we Nicolas Isimat-Mirin gehuurd van AS Monaco. We hebben bewust gekozen voor een huurling om de ontwikkeling van een jonge speler als Menno Koch niet in de weg te zitten."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen