Van Persie steunt Hiddink: "4-3-3 zit in onze natuur"

4 september 2014, 09:36

Hoewel het Nederlands elftal op het WK in Brazilië furore maakte met een experimentele formatie, grijpt de nieuwe bondscoach Guus Hiddink zeer waarschijnlijk terug op de traditionele 1-4-3-3 formatie. Robin van Persie, die ook onder de nieuwe trainer de aanvoerder van Oranje zal zijn, staat achter de plannen van Hiddink, die vandaag tijdens Italië - Nederland voor de 39ste keer op de bank zit als bondscoach van Oranje.

"Het is simpel. We zijn op het WK met een ander, een niet Nederlands systeem succesvol geweest. Heel speciaal en mooi vooral omdat we het zo snel oppakten", zegt Van Persie in De Telegraaf. "Maar iedere bondscoach bepaalt zelf hoe hij wil dat Oranje speelt. De stijl die de bondscoach wil, moeten wij gewoon zo goed mogelijk uitvoeren. Als dat het 1-4-3-3-systeem wordt, dan zal de aanpassing niet moeilijk zijn omdat die speelwijze in onze voetbalnatuur ligt opgesloten", verzekert de Oranje-captain.

Hij houdt er dezelfde gedachtegang op na als Hiddink. "Wat niet wegneemt dat ik wel praat met mijn belangrijke spelers, m'n aanvoerder en andere jongens in de as over wat ik van plan ben en wat zij denken dat het beste is voor het Nederlands elftal. Hun oordeel neem ik mee in mijn besluitvorming, maar uiteindelijk zal het niet veel verschillen met mijn inzicht over hoe Oranje moet spelen", stelt de kersverse bondscoach.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen