PEC Zwolle: "Spelers en staf op snelweg, organisatie op zijweg"

4 september 2014, 09:53

Tot verbazing van velen vertrok algemeen directeur Edward van Wonderen deze week onmiddellijk bij PEC Zwolle. Op sportief vlak is het al tijden mooi weer in Zwolle, maar achter de schermen ging het niet allemaal van een leien dakje. Vanuit de club heerste er veel ontevredenheid over de beleidsvoering van de succesvolle club.

"De spelersgroep en staf zitten op de snelweg, maar de organisatie zit voor een deel nog op een zijweg. Die moet ook naar de snelweg om de ontwikkeling op sportief gebied bij te houden", zo verklaart technisch directeur Gerard Nijkamp het vertrek van de algemeen directeur in De Telegraaf. Een voorbeeld van slecht beleid is het feit dat PEC Zwolle onlangs een boete van 30.000 euro opgelegd kreeg, omdat de club informatie over een betalingsachterstand achtergehouden zou hebben.

Van Wonderen, de broer van ex-international Kees van Wonderen, sneuvelde door de ontevredenheid over het beleid. De club wil verder groeien en vond deze maatregel nodig. Toch heeft Van Wonderen een rol gespeeld in de ontwikkeling van de club, zo geeft Nijkamp aan. "En dat heeft hij fantastisch gedaan, niets dan complimenten. Hij heeft de club mede gebracht waar deze nu is."

De clubleiding liet Van Wonderen weten dat het op zoek ging naar een nieuwe algemeen directeur, wat voor hem reden genoeg was om op te stappen. PEC Zwolle zal nu een aantal maanden bezig zijn met de komst van een commercieel directeur.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen