Promes: "Ik wilde blijven, maar moest verkocht worden"

4 september 2014, 11:46

Quincy Promes maakte afgelopen zomer de overstap van FC Twente naar Spartak Moskou. De 22-jarige aanvaller wilde graag in Enschede blijven, maar moest naar eigen zeggen naar Rusland vertrekken. Dat vertelde hij aan het Algemeen Dagblad, nadat hij zich weer in eigen land meldde bij Jong Oranje.

"Als ik 10.000 keer zeg dat ik wil blijven en uiteindelijk blijf ik niet, dan klopt er toch iets niet. Ik moest in elk geval verkocht worden. Zo voelde ik dat", aldus Promes, die toch wel tevreden is met zijn transfer: "Uiteindelijk is het een win-winsituatie hoor. De club heeft een mooi bedrag - 11,5 miljoen euro - voor mij gekregen. En ik heb een mooi contract bij een grote club. Moest ik dan bij een club blijven die een goede deal zou mislopen?", vraagt hij zich af.

Na de interlands van Jong Oranje tegen Jong Georgië en Jong Slowakije gaat Promes zich met zijn gezin settelen in Moskou: "Zonder gezin was het moeilijk, maar alles bij de club is perfect geregeld. De stad is geweldig. Ik ben geen ventje dat snel heimwee heeft, hoor. Ik sta honderd procent achter mijn keuze om in Rusland te voetballen", benadrukt Promes, die zich wil doorontwikkelen in de Russische hoofdstad. "De Russische competitie staat bol van de ervaring. Het tempo ligt hoger dan in Nederland en er is meer fysieke kracht vereist. Hier kan ik echt beter worden. Wat iedereen ook van mijn overstap vindt."

Promes speelde tot dusver vier wedstrijden voor zijn nieuwe werkgever.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen