Hiddink baalt van zeperd: "We roken het gevaar niet"

4 september 2014, 23:38

Guus Hiddink had zich zijn rentree als bondscoach van het Nederlands elftal waarschijnlijk anders voorgesteld. Vanavond (donderdag) moest hij echter toezien hoe zijn ploeg tamelijk kansloos onderuit ging tegen Italië. Nederland stond na defensief geklungel al met tien man en met 2-0 achter. Die klap kwam Oranje niet meer te boven.

"Over de eerste tien minuten ben ik boos", reageerde Hiddink voor de camera's van SBS. Hij baalde dat de tegenstander al na drie minuten scoorde na een fout van Stefan de Vrij. Daarna deed ook Bruno Martins Indi een duit in het zakje. Hij hield zijn opponent vast in het strafschopgebied en mocht inrukken. "Toen was de wedstrijd voorbij. We konden Italië geen pijn meer doen, maar alleen de schade beperken." 

Hiddink was absoluut niet te spreken over De Vrij, die bij de tegengoal in de derde minuut stond te slapen. "Dat iemand zo makkelijk weg kan lopen kan echt niet. Het kan altijd een keer gebeuren dat er een keer geen druk wordt gezet op het middenveld, maar dan moet je altijd zorgen dat je in het duel niet verslagen wordt. We roken het gevaar niet. Pas na de 2-0 achterstand gingen onze centrale verdedigers de duels wat steviger in. Dat willen we zien." 

"In wedstrijden als deze moet je in de eerste tien minuten even van je afbijten. Daarna wordt het rustiger. Dat gegeven hebben we onderschat of niet vaak genoeg meegemaakt", vervolgde Hiddink, die weinig reden tot positiviteit zag. "Misschien alleen het feit dat zij in de tweede helft niet meer echt hebben aangedrongen." 

Dinsdag zal Oranje er moeten staan, als het met een uitduel tegen Tsjechië begint aan de EK-kwalificatiereeks.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen