Martins Indi baalt: "Vind het eerlijk gezegd geen rode kaart"

5 september 2014, 08:13

Alle plannen die het Nederlands elftal in de oefenwedstrijd tegen Italië had, vielen al snel in duigen. Na tien minuten keek Oranje al tegen een 2-0 achterstand aan. Bruno Martins Indi speelde een uiterst ongelukkige rol. Hij kon na negen minuten spelen al richting kleedkamer, nadat hij een rode kaart had ontvangen. Zodoende liep de eerste wedstrijd van Guus Hiddink, sinds zijn tweede aanstelling als bondscoach van Nederland, uit op een bittere teleurstelling.

"We moeten nu niet de kop laten zakken, maar hiervan leren", zei de weggestuurde Martins Indi na afloop tegen VI. De verdediger baalt van de stroeve start van Oranje: "Ze legden die ballen heel makkelijk over onze defensie heen. We reageerden niet scherp genoeg. En ze mogen die ballen ook niet geven vanaf het middenveld. We moeten beter staan, beter rugdekking geven en beter communiceren in dit soort situaties. Deze fouten moeten uit ons spel", beseft de verdediger van FC Porto.

Martins Indi baalt van het feit dat hij enigszins de schlemiel was, met zijn vroege rode prent. Hij vond hem niet helemaal terecht: "Ikzelf moet voorkomen dat ik in dit soort situaties terecht kom. Ik vind het eerlijk gezegd geen rode kaart. Daarna spookte wel door mijn hoofd dat ik geschorst was voor Tsjechië. Maar gelukkig is dat niet het geval", aldus de verdediger.

De verandering in het systeem is niet de oorzaak van het verlies, vindt Martins Indi: "Nee, we hebben ook in de WK-kwalificatie laten zien dat we ook met vier verdedigers goed kunnen spelen. We moeten nu niet de kop laten zakken, maar hiervan leren."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen