"Liever tegen Italië verliezen dan dinsdag tegen Tsjechië"

5 september 2014, 10:11

Het Nederlands elftal speelde donderdagavond haar eerste wedstrijd, sinds het succesvolle WK in Brazilië. Het goede WK-gevoel was nergens meer te bekennen, aangezien Oranje in Bari met 2-0 ten onder ging tegen Italië. Twee snelle doelpunten en een vroege rode kaart voor Bruno Martins Indi zorgden ervoor dat het een vrij nutteloze oefeninterland zou worden.

Robin van Persie, de captain van Oranje, zag de openingsfase met lede ogen aan vanuit de voorhoede. "Het was jammer", zei hij in gesprek met de NOS. "Die rode kaart maakte het erg lastig. In tweede helft stonden we tactisch wel goed. Ze hebben niet veel meer gecreëerd. Ik had zelf nog een kans, raakte de bal goed, maar die ging rakelings naast. Anders kan het nog leuk worden", aldus Van Persie, die na 81 minuten spelen vervangen werd door Luciano Narsingh.

Vergeleken met de EK-kwalificatiewedstrijd van komende dinsdag tegen Tsjechië was de interland tegen Italië niet echt van belang. In het volgende duel gaat het weer om de knikkers, beseft van Persie: "Liever vandaag verliezen dan dinsdag tegen Tsjechië. Hier moeten we lering uit trekken."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen