Conte blij met zege op Oranje: "Zijn op de goede weg"

5 september 2014, 10:56

Italië wist het Nederlands elftal donderdagavond zonder al te veel problemen te verslaan. In het Stadio San Nicola in Bari was La Squadra Azzurra met 2-0 te sterk voor Oranje, dat binnen tien minuten al met een man minder stond door een rode kaart voor Bruno Martins Indi. Antonio Conte, die voor het eerst op de bank zat als bondscoach van de Italianen, was zeer tevreden over het optreden van zijn ploeg.

De azuurblauwen hadden opmerkelijk genoeg geen oefeninterlands meer gewonnen sinds mei 2013, toen San Marino met 4-0 aan de kant werd geschoven. Tegen Oranje lukte het dus eindelijk weer voor Italië. "Naast het resultaat was ik nieuwsgierig naar de reactie van de jongens. Deze was absoluut positief, in termen van inzet, agressie en de spelopvatting die wij nastreven", sprak Conte na afloop van de zege op Nederland tegen Rai Sport.

"De spelers willen het maximale naar boven halen, maar we werken pas vier dagen samen. Deze wedstrijd geeft ons vertrouwen en zorgt voor enthousiasme. We zijn op de goede weg", vervolgt de Italiaanse bondscoach, die de toekomst zodoende met vertrouwen tegemoet ziet: "We hebben volwassen spelers, maar ook zeer talentvolle jongelingen. We hebben nog een lange weg te gaan, maar ik zeg altijd dat winnen je helpt om nog meer successen te behalen."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen