Hiddink houdt tegen Tsjechië vast aan 4-3-3 formatie

5 september 2014, 11:43

Het WK werd een groot succes voor het Nederlands elftal, met de experimentele 5-3-2 formatie. Donderdag greep Oranje, tijdens de met 2-0 verloren oefeninterland tegen Italië, terug op het klassieke 4-3-3 systeem. Het zou zijn vruchten allesbehalve afwerpen. Nederland ging door twee snelle doelpunten en een vroege rode kaart voor Bruno Martins Indi ten onder in het Stadio San Nicola in Bari. Desondanks zal bondscoach Guus Hiddink vasthouden aan de 4-3-3 opstelling.

Hiddink krabde zichzelf even achter de oren, toen er tien minuten op de klok stonden in Bari. Met een man minder keek Oranje toen al tegen een 2-0 achterstand aan. Kinderlijke fouten in de defensie deden onze nationale ploeg de das om. "Achterin waren we niet 'uitgenast' genoeg'', analyseerde Hiddink tegenover het ANP. "Misschien is het goed dat sommige jongens naar grote buitenlandse competities zijn vertrokken. Daar kunnen ze sterker van worden", doelt de bondscoach wellicht op verdedigers Stefan de Vrij (Lazio) en Martins Indi (FC Porto).

Tegen Tsjechië, de opponent van komende dinsdag, komt het 4-3-3 systeem beter tot zijn recht, denkt Hiddink. "Tsjechië speelt met een centrale spits. Dan hebben we toch geen drie centrale verdedigers nodig. Want dan komen we op andere plekken weer een man tekort volgens mij."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen