Ibrahimovic pakt record: "Het is me eindelijk gelukt"

5 september 2014, 12:01

Zlatan Ibrahimovic is meerdere opzichten een bijzondere voetballer. De Zweedse vedette scoort de ene mooie treffer na de ander, op het hoogste niveau. Donderdag baarde de krachtige spits opzien, door all-time topscorer te worden bij de nationale ploeg van Zweden. De speler van Paris Saint Germain maakte beide doelpunten in de 2-0 overwinning op Estland, waardoor zijn doelpuntentotaal op 50 kwam.

Met zijn twee doelpunten nam Ibrahimovic de status als Zweeds topscorer aller tijden over van Sven Rydell, die zijn record in 1932 vestigde. "Het voelt ongelofelijk", sprak de Zweedse topspits tegen TV4 na zijn bijzondere record. "Ik heb er lang op gewacht en nu is het me eindelijk gelukt. Ik ben er heel blij mee. Het betekent veel voor mij en mijn familie en omgeving", stelde de topschutter.

Over de mooiste goal van Ibrahimovic in het Zweedse shirt bestaat weinig discussie. Vrijwel iedereen vindt zijn bicycle kick tegen Engeland in november 2012 de mooiste: "Dat denk ik ook, ja. Geen enkel doelpunt was mooier. Maar alle doelpunten zijn belangrijk, aangezien ik het record anders niet verbroken had", aldus de oud-speler van FC Barcelona, Internazionale, Juventus, AC Milan en Ajax.

Kim Källström, ploeggenoot van Ibrahimovic bij het Zweedse elftal, prijst de prestatie van de spits: "Het is een indrukwekkende prestatie. Vijftig doelpunten, het is ongelofelijk. We geven hem een groot compliment, hij verdient het."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen