Siem de Jong moet vrezen voor maandenlange absentie

5 september 2014, 12:42

Siem de Jong had zich zijn eerste weken bij Newcastle United anders voorgesteld. De van Ajax overgekomen offensieve middenvelder heeft een flinke teleurstelling te verwerken gekregen. Hij verliet de training bij The Magpies met een liesblessure en zal vermoedelijk vier maanden niet in actie kunnen komen voor zijn nieuwe club. Dat melden diverse Engelse media.

De Nederlander zal de komende dagen scans ondergaan, die de precieze ernst van zijn blessure moeten aantonen. Er wordt gevreesd dat hij door een scheur in zijn lies tot Kerstmis uit de roulatie zal zijn. Een flinke domper voor Newcastle, dat ongeveer zes miljoen euro neerlegde voor de aanvallende middenvelder. Bovendien is de spoeling in de voorhoede behoorlijk dun bij de Premier League-club.

Blessures zijn De Jong de laatste jaren niet vreemd. Vooral vorig seizoen werd de Oranje-international geteisterd door diverse blessures. Hij ondervond tijdens het eredivisieseizoen hinder van spierblessures en een klaplong en miste het WK in Brazilië door een onwelwillende hamstring.

De Jong debuteerde eind augustus in het shirt van Newcastle, waar ook landgenoten Tim Krul, Vurnon Anita en Daryl Janmaat onder contract staan.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen