Uruguay vloert Japan, Zuid-Korea houdt Aziatische eer hoog

5 september 2014, 16:21

Nadat er de afgelopen twee dagen veel oefeninterlands werden afgewerkt, stond er vrijdagmiddag ook nog een aantal vriendschappelijke wedstrijden op het programma. Uruguay won de uitwedstrijd tegen Japan met 0-2, Zuid-Korea versloeg Venezuela in eigen land met 3-1.

Uruguay trad in Japan uiteraard nog aan zonder Luis Suarez, die voor negen interlands geschorst werd naar aanleiding van het bijtincident op het WK in Brazilië. Edinson Cavani en Abel Hernandez stonden bij de afwezigheid van Suarez op bij de Uruguayanen. Beide spelers scoorden één keer tegen de Japanners. Hull City haalde Hernandez deze zomer voor een recordbedrag in huis.

In tegenstelling tot Japan wist Zuid-Korea wel de punten in eigen huis te houden. Het won met 3-1 van Venezuela, onder meer dankzij twee doelpunten van Dong-Gook Lee. De Zuid-Koreaanse voetbalfederatie maakte vandaag (vrijdag) bekend dat het de 59-jarige Duitser Uli Stielike heeft aangesteld als nieuwe bondscoach. Hij debuteert komende maandag op de bank bij de Aziaten, die dan tegen Uruguay spelen.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen