Advocaat van start met Servië: "Doel is kwalificatie EK"

6 september 2014, 09:58

Dick Advocaat speelt zondag met Servië zijn eerste wedstrijd in de kwalificatiecyclus voor het EK van 2016. De keuzeheer kijkt uit naar het avontuur met zijn nieuwe werkgever en stelt dat het halen van het toernooi in Frankrijk een must is. "En als we dat niet halen, is er geen excuus."

De bondscoach ziet perspectief bij Servië, dat al jaren op deelname aan een eindtoernooi wacht. "Spelers van een talentvolle generatie hebben zich nog nooit geplaatst voor een groot toernooi", zegt hij in het Algemeen Dagblad. "Dat moet worden veranderd. Er is maar één doel en dat is kwalificatie voor Frankrijk 2016."

Advocaat gaf na zijn dienstverband van AZ van vorig seizoen aan weer naar het buitenland te willen en was direct enthousiast over het aanbod van Servië. "Ik had besloten om geen club meer onder mijn hoede te nemen, ik was alleen beschikbaar voor een nationaal elftal. Ik vond de interesse van Servië meteen interessant, want er is gewoon heel veel talent", besluit de keuzeheer.

Zondag speelt de ploeg tegen Frankrijk om de eerste punten in de poule. Het duel mag apart worden genoemd, aangezien de Fransen als gastheer automatisch geplaatst zijn voor het toernooi in 2016.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen