Gestopte Van Buyten: "Zag dat vader me nodig had"

6 september 2014, 23:07

Het WK in Brazilië bleek het laatste optreden van Daniel Van Buyten als profvoetballer. De Belgische verdediger zette daarna een punt achter zijn loopbaan. Dat had mede te maken met zijn eigen fysieke gesteldheid, maar ook de gezondheidstoestand van zijn vader speelde mee in zijn beslissing.

De vader van Van Buyten werd vijf jaar geleden, in 2009, getroffen door een beroerte en kan sindsdien niet meer praten. "Mijn band met hem is zo sterk dat ik altijd heel goed heb kunnen aanvoelen wat hij wil. En ik heb duidelijk gevoeld dat hij me nodig had. Dat kon ik lezen in zijn ogen. Na zijn beroerte in 2009 overwoog ik al om te stoppen, maar hij spoorde me aan om door te gaan", zegt de oud-speler van Bayern München tegen Het Nieuwsblad.

Van Buyten had voor het WK al besloten te stoppen, maar tijdens het toernooi in Brazilië begon hij toch weer te twijfelen. "Ik bewees daar dat ik het absolute topniveau nog aankon en zowat iedereen met wie ik sprak, spoorde me aan om door te gaan. Zelfs mijn eigen vrouw", gaat hij verder. "Ook bondscoach Marc Wilmots had graag gehad dat ik doorging en de ploegmaats praatten aldoor op me in. Ik denk dat ik de groep ook nog veel had kunnen bijbrengen. Alleen kon ik niet om de vaststelling heen dat ik al 36 ben. Zestien jaar topvoetbal heeft zijn tol geëist."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen