Platini geeft af op Ribéry: "Schorsen als hij weigert"

7 september 2014, 10:19   Bijgewerkt: 7 september 2014, 13:27

Michel Platini heeft opzien gebaard met uitspraken over voetballers die weigeren om voor hun land uit te komen. De Franse voorzitter van de UEFA vindt dat spelers die een uitnodiging voor de nationale ploeg niet accepteren, geschorst moeten kunnen worden. Hij reageerde met deze uitlatingen op Franck Ribéry, die onlangs zijn afscheid bij de Franse nationale ploeg aankondigde.

"Voor een dergelijk besluit kan ik geen begrip opbrengen", zegt Platini in het Duitse Bild over de keuze van Ribéry. "De beslissing is niet aan de spelers, of ze voor hun land uitkomen. Dat is aan de bondscoach. Als hij ze een uitnodiging stuurt, dan moeten ze zich melden bij het Franse elftal. Dat is vastgelegd in de statuten van de FIFA."

Platini doet er nog een schepje bovenop: "Als hij niet ingaat op de uitnodiging, dan zal hij voor drie wedstrijden van Bayern München geschorst worden", aldus de UEFA-preses, die er maar niets van snapt: "Ik begrijp het gewoon niet. Het EK 2016 speelt zich in Frankrijk af en hij is een Fransman. Dan moet je toch willen spelen?", vraagt Platini zich af.

De 31-jarige Ribéry wilde zich focussen op Bayern en sloeg daarom de deur van het nationale elftal van Frankrijk achter zich dicht. Bovendien wilde hij meer tijd hebben voor zijn familie en plaatsmaken voor jonge talenten.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen