Platini baart wederom opzien met omstreden uitspraken

7 september 2014, 13:27

Eerder op de dag baarde UEFA-voorzitter Michel Platini opzien, door zijn woede op de als international gestopte Franck Ribéry te uiten en te stellen dat de Fransman geschorst moet worden, als hij weigert om voor zijn land uit te komen. Daar laat de preses van de UEFA het niet bij. Hij doet nog drie opvallende uitspraken: hij haalt nogmaals uit richting FIFA-baas Sepp Blatter, hij verdedigt de omstreden toewijzing voor de WK's in Rusland en Qatar en benadrukt een felle tegenstander te zijn van de implementatie van technologie in de voetbalsport.

Platini vindt dat het voetbal lijdt, omdat Blatter aan het bewind staat bij de FIFA. De Fransman stelt dat de 78-jarige Zwitser, die voor nog een periode als baas van de wereldvoetbalbond gaat, de sport ruïneert. De preses van de UEFA is bang dat Blatter herkozen wordt en dat hij zodoende voor zijn vijfde termijn bij de FIFA kan gaan. Platini heeft zich echter niet verkiesbaar gesteld: "Ik was geen lafaard en had geen angst voor Blatter. Ik koos voor de UEFA, maar ik zie mezelf in de toekomst wel als een kandidaat."

"Blatter moet zich niet herkiesbaar stellen", vervolgt Platini in het Duitse Bild. "De FIFA heeft een verschrikkelijke reputatie en dat moedigt Blatter aan. Het voetbal lijdt eronder.  Het zou me niet eens verbazen als hij zich in 2019 weer verkiesbaar stelt. Met Sepp is alles mogelijk", foetert de Franse UEFA-voorzitter.

Aan de 59-jarige Platini werd gevraagd of hij spijt had van zijn keuze om voor de toewijzing van de WK's in 2018 en 2022 in respectievelijk Rusland en Qatar te stemmen. "Ik heb er absoluut geen spijt van. Ik wilde dat het WK georganiseerd zou worden in landen die nog nooit gastheer waren geweest. Het was geen fout om voor Qatar te stemmen", aldus Platini, die zich weinig van de corruptieperikelen aantrekt: "Het moet eerst bewezen worden."

Moderne technologie in het voetbal is al jarenlang een belangrijk discussiepunt in het voetbal. Met doellijntechnologie is er een behoorlijke stap naar modernisering gezet, maar Platini is er totaal geen fan van. "Absoluut niet! Ik ben volledig tegen meer technologie in de voetbalwereld."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen