Hiddink onder de indruk: "Depay kan de beste worden"

7 september 2014, 13:42

Guus Hiddink bevindt zich in de eerste fase van zijn tweede termijn als bondscoach van het Nederlands elftal. De trainer merkte meteen op dat hij een speciale speler in zijn gelederen heeft: Memphis Depay. De opvolger van Louis van Gaal is absoluut onder de indruk van de PSV'er, die op het WK al furore maakte bij Oranje en wekelijks in Eindhoven uitblinkt.

"Depay kan de beste worden", zegt Hiddink in gesprek met de NOS over de pas twintigjarige aanvaller van PSV. "Hij heeft nog meer potentie dan ik eerst dacht. Maar er is ook nóg meer uit te halen. Hij is vaak statisch als hij aan zijn acties begint. Dat zijn details", aldus de bondscoach, die Depay aanvankelijk anders inschatte dan hij nu doet: "Toen ik de eerste maanden van 2014 bij PSV rondliep, had ik al snel een beeld van hem. Verwrongen, niet benaderbaar. Maar dat bleek niet te kloppen. Hij is juist zeer geïnteresseerd."

Hiddink beschouwt Depay als een ruwe diamant, die hij samen met assistent-bondscoach Ruud van Nistelrooy wil slijpen. In de oefeninterland tegen Italië van afgelopen donderdag (2-0 verlies) hield hij de PSV'er nog wel op de bank. Komende dinsdag, in het EK-kwalificatieduel met Tsjechië, start Depay misschien: "De basis is een optie. Depay is een van de jongens in wie we veel potentie zien. Hij is de man die gevaarlijk kan zijn."

Depay kan tegen Tsjechië niet alleen van waarde zijn vanwege zijn eigen kwaliteiten, maar ook de aard van de tegenstander is een reden om de jonge aanvaller op te stellen, zo geeft Hiddink aan: "Tsjechië heeft bijzonder aanvallende backs. Die spelen bijna als buitenspelers. Depay kan een wapen zijn tegen zo'n back."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen