Geschrokken Hiddink houdt 5-3-2 systeem achter de hand

7 september 2014, 13:50

Vol goede moed trad het Nederlands elftal afgelopen donderdag in Bari aan tegen Italië. Onder de nieuwe bondscoach Guus Hiddink moest een frisse start worden gemaakt, als voorbode op een succesvolle EK-kwalificatiereeks. Het tegendeel was waar, een matig Oranje ging met 2-0 ten onder tegen de Italianen. Hiddink is geschrokken van het niveau van onze nationale ploeg.

"Er werden kinderlijke fouten gemaakt. Ik ben echt geschrokken", vertelde Hiddink aan de NOS. "Je moet ruiken wanneer een internationale ploeg aan het begin van de wedstrijd iets wil forceren. Op dat vlak is de ploeg minder goed dan ik dacht. Er moet nog veel gebeuren, willen we ons kwalificeren", waarschuwt de opvolger van Louis van Gaal, die teruggreep naar de Hollandse school, met de klassieke 4-3-3 formatie.

Het systeem waarin Oranje tijdens het WK opereerde, de veelbesproken 5-3-2 opstelling, geldt op dit moment als een alternatief: "Er is een extra dimensie aan toegevoegd met 5-3-2. Het is een verrijking dat we ook daarmee resultaat kunnen halen", weet Hiddink, die daarom niet uitsluit dat het experimentele systeem op korte termijn weer gehanteerd zal worden. "Als dat voor ons nodig mocht zijn, gaan we dat doen."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen