Uitdaging voor Advocaat: "De verwachtingen zijn enorm"

7 september 2014, 14:22

Voor Dick Advocaat is een belangrijke tijd aangebroken. De 66-jarige oefenmeester begint vanavond als kersverse bondscoach van Servië aan de kwalificatiecyclus voor het EK 2016 in Frankrijk. De trainer wil zich maar wat graag plaatsten voor de Europese eindronde, maar beseft dat het een hels karwei wordt om dit te bewerkstelligen.

Servië begint de kwalificatiereeks tegen Frankrijk. Aangezien dat over twee jaar de gastheer van het EK zal zijn, is het duel een veredelde oefenwedstrijd. De Fransen doen buiten mededinging mee in de groep. Desalniettemin is het een belangrijk meetmoment voor Advocaat. "We spelen tegen een erg sterke ploeg. Dat is goed voor ons. Tegen sterke teams kun je beter oefenen dan tegen zwakke ploegen. Dan kunnen we echt bekijken wat we nodig hebben voor komende maand als de kwalificatie echt van start gaat", zegt de bondscoach van Servië tegen de NOS.

De opdracht van Advocaat is te vergelijken met die van Louis van Gaal bij Manchester United, zo geeft de tacticus aan: "Ik heb deze baan aangenomen omdat ik, net als Van Gaal bij United, met Servië beschik over een talentvolle en ervaren spelersgroep. De verwachtingen zijn enorm, alleen kan Van Gaal dagelijks werken met zijn spelers. Bovendien heeft hij wat geld om nieuwe spelers te kopen. Dat heb ik niet", beseft Advocaat.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen