Duitsland heeft handen vol, maar wint dankzij Müller

7 september 2014, 23:34   Bijgewerkt: 8 september 2014, 00:13

Duitsland heeft zondag de eerste EK-kwalificatiewedstrijd in winst omgezet. Thomas Müller hielp de kersverse wereldkampioen met twee doelpunten voorbij Schotland. In Dortmund werd het 2-1.

Gezien de eerste helft was de overwinning verdiend te noemen. Na iets meer dan een kwartier opende Müller al de score. De aanvaller van Bayern München torende bij een voorzet van Sebastian Rudy boven twee Schotse verdedigers uit en kopte in de verre hoek binnen. Duitsland kreeg kansen op meer, maar Marco Reus en André Schürrle kregen de bal niet tussen de palen. 1-0 stond het daardoor ook bij rust.

Maar lang zou dat niet duren. Schotland kwam gemotiveerd uit de kleedkamers en kreeg kansen op de gelijkmaker. Steven Naismith lukte tot tweemaal toe niet wat Ikechi Anya even later wel lukte: scoren. De aanvaller van Watford stond aan het eind van een counter en liet Manuel Neuer kansloos: 1-1. Een verrassing leek in de maak, maar Müller weigerde daaraan mee te werken. Van dichtbij bracht hij Duitsland weer aan de leiding.

Gescoord werd er niet meer, maar niet alle 22 spelers haalden het eindsignaal. Charlie Mulgrew (Schotland) kreeg in blessuretijd zijn tweede gele kaart, terwijl Reus (Duitsland) met een blessure uitviel.

Polen gaat na één wedstrijd aan de leiding in groep D. Het rekende eenvoudig af met voetbaldreumes Gibraltar (0-7), dat voor het eerste meedoet aan de kwalificatie voor het EK. Robert Lewandowski scoorde in de tweede helft vier keer, nadat Kamil Grosicki de eerste twee treffers had gemaakt. Verdediger Lukas Szukala nam het andere doelpunt, de 0-5, voor zijn rekening. Ajacied Arek Milik stond bij Polen in de basis. De aanvaller werd na 70 minuten gewisseld.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen