Sneijder: "Van Gaal schoolmeester, Hiddink die leuke oom"

8 september 2014, 07:53

Er waait een frisse wind bij Oranje nu Guus Hiddink aan het roer staat. De nieuwe bondscoach is een compleet ander type dan zijn voorganger Louis van Gaal, zo benadrukt Wesley Sneijder.

"Mijn eerste ervaring is uitermate positief", zegt Sneijder in De Telegraaf over de eerste dagen onder Hiddink. "Hij is een stuk relaxter dan Louis van Gaal. Deze verandering is misschien juist goed voor deze groep na twee zulke intensieve jaren. Er is ruimte voor ontspanning, maar hij is ook duidelijk en accepteert geen verslapping."

"Iedere trainer neemt zijn eigen persoonlijkheid mee. Bij Louis was alles meer gesloten. Ja, inderdaad of je met de schoolmeester op het veld stond en nu meer met die leuke oom. Maar onderling hebben we ook onder Van Gaal verschrikkelijk genoten", benadrukt Sneijder. De leeftijd van Hiddink (67) is voor hem geen probleem. "Ik heb niet het gevoel dat we met opa op stap zijn. Hij heeft wel iets gepresteerd in zijn leven, hè. Ik vind het mooi zoals Hiddink zich op trainingen presenteert. Nee, dat gaat niet ten koste van zijn autoriteit. Het zal ook niet doorslaan. Daar zit Hiddink bovenop en wij als oudere spelers zijn er ook nog om dat in de gaten te houden."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen