Cruijff hekelt zaakwaarnemers: "Zielig voor die jongens"

8 september 2014, 10:03

Johan Cruijff snapt niet dat er nog altijd voetballers zijn die op jonge leeftijd, als A- of B-junior, vanuit Nederland de overstap maken naar Europese topclubs. In zijn column in De Telegraaf stelt hij dat de meeste jonge spelers die een dergelijke stap maken, een illusie armer terugkeren. "Eerlijk gezegd komt er niet één Nederlandse speler in me op die als teenager naar het buitenland is vertrokken en de top heeft gehaald."

"Eigenlijk vind ik het heel zielig voor die jongens. Dat meen ik oprecht", schrijft Cruijff in zijn wekelijkse column. Hij hekelt de rol van zaakwaarnemers bij de begeleiding van jonge voetballers. "Ik wil alle zaakwaarnemers niet over een kam scheren, maar er lopen er soms een paar bij...Helaas beseffen sommige ouders blijkbaar niet dat een voetballer één zaakwaarnemer heeft, maar een zaakwaarnemer soms tien voetballers. Mislukt de een, dan gaat hij verder met de ander. Veel talenten zijn daar de afgelopen jaren de dupe van geworden", stelt hij.

"Wie de statistieken erop nakijkt, ziet dat de kans van slagen nihil is. Eerlijk gezegd komt er niet één Nederlandse speler in me op die als teenager naar het buitenland is vertrokken en daadwerkelijk de top heeft gehaald", vervolgt Cruijff. Volgens toont het voorbeeld van international Daley Blind aan hoe het ook kan. "Opgeleid bij Ajax, uitgeleend aan FC Groningen en dan stap voor stap beter worden bij Ajax, om uiteindelijk via een WK een toptransfer naar Manchester United te maken. Maar blijkbaar kan zelfs een rolmodel als Blind niet voorkomen dat kinderen toch veel te vroeg Ajax verlaten en naar het buitenland gaan", stelt hij tot zijn teleurstelling vast.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen