"Sinds hij terug in Nederland is voelt Depay zich het ventje"

8 september 2014, 11:35

Memphis Depay maakt een stormachtige ontwikkeling door en behoort inmiddels tot de beste voetballers van Nederland, maar Willem van Hanegem maakt zich zorgen om het gedrag van de PSV'er. Hij constateert dat Depay, na zijn prima optreden op het WK, moeite heeft om met beide benen op de grond te blijven staan.

"Op Depay moet wel even worden gelet", stelt Van Hanegem in zijn column in het Algemeen Dagblad. In Brazilië gedroeg Depay zich, als invaller, voorbeeldig. "Van Gaal zat natuurlijk een heel WK kort op hem. In Brazilië speelde Depay een paar aardige wedstrijden, niet eens heel bijzonder hoor. Maar sinds hij terug in Nederland is voelt hij zich het ventje. Ik zie hem steeds op grond liggen, zeuren tegen de scheidsrechter, verbouwereerd kijken en zo. Dat komt doordat Van Gaal uit zijn buurt is. Dan moet je uitkijken dat de gemakzucht toeslaat."

Los van Depay, denkt Van Hanegem dat het voor Oranje prima is dat Guus Hiddink de strenge Van Gaal heeft opgevolgd als coach van de nationale ploeg. "Dat de aanpak van Hiddink zo verschilt met die van Van Gaal, vind ik geen probleem. Vaak pakt dat juist goed uit. Bij het grote Ajax van de jaren zestig en zeventig zat Michels er jarenlang bovenop. Maar toen Kovacs als coach daarna het tegenovergestelde deed, liep het ook als een trein. Ze wonnen bijna alles. Meestal heeft de trainer die na die twee verschillende trainers komt het grootste probleem. Want die moet de ploeg, die een tijdje de vrije hand heeft gekregen, weer in het gareel krijgen."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen