Grygera: "We dachten: alweer tegen die Nederlanders?"

8 september 2014, 14:35   Bijgewerkt: 8 september 2014, 15:35

In totaal speelde Zdenek Grygera 65 interlands voor Tsjechië. Vijf daarvan, een opvallend hoog percentage, speelde hij tegen Nederland. In de jaren dat de voormalig Ajacied in de nationale ploeg van Tsjechië speelde, rolde Oranje om de haverklap uit de koker als tegenstander. Beide landen stonden tussen maart 2003 en oktober 2005 vijf keer tegenover elkaar, met wisselende resultaten.

"Voor mij en Tomas Galasek was het bijzonder om tegen Oranje te spelen, omdat we in Nederland voetbalden", blikt Grygera in de Tsjechische krant Sport terug op de vele onderlinge ontmoetingen. "Maar ik weet nog dat we soms zuchtten en dachten: alweer tegen die Nederlanders?", lacht hij. In zijn eerste drie duels tegen Oranje bleef Grygera ongeslagen, wedstrijd vier en vijf verloor hij. "Het eerste deel van de wedstrijden tegen Nederland ging goed voor ons, daarna kantelde het in hun voordeel. Maar het zijn allemaal mooie herinneringen."

In totaal speelden Nederland en Tsjechië negen keer tegen elkaar. De onderlinge balans is volledig in evenwicht: beide teams wonnen drie keer en de overige drie ontmoetingen eindigden in een gelijkspel. De laatste zege van de Tsjechen dateert van 19 juni 2004, op het EK in Portugal. In Aveiro werd het toen 2-3.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen